Bezpieczeństwo żywności - ISO 22000

Opracowana we wrześniu 2005 r. norma dla branży spożywczej - ISO 22000:2005 "System zarządzania bezpieczeństwem żywności - Wymagania dla organizacji w całym łańcuchu żywnościowym". stanowi atrakcyjne narzędzie pozwalającym spełnić krajowe i międzynarodowe wymagania dotyczące bezpieczeństwa i jakości zdrowotnej żywności.

Standard ten jest kombinacją komunikacji w łańcuchu żywnościowym, systemu zarządzania oraz kontroli procesu. Norma ISO 22000 jest skierowana do producentów żywności, substancji dodatkowych, hurtowników i detalistów spożywczych (sieci handlowe) oraz branży Ho-Re-Ca (Hotel, Restauracja, Catering). Dodatkowo wymagania normy będą mogły spełnić firmy niezwiązane bezpośrednio z łańcuchem żywnościowym, a zajmujące się:

Uniwersalność normy pozwala na jej stosowanie w różnych organizacjach, bez względu na typ, wielkość i dostarczany wyrób.

Oferujemy:

Korzyści:

Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.